Daphne Abdou-Olde


Wat is het mooi om te zien hoeveel verschillende talenten kinderen, jongeren en volwassenen hebben! Iedereen ontwikkelt zich op een eigen manier en in een eigen tempo. Dit maakt hem of haar uniek. Het is mijn doel deze talenten weer zichtbaar te maken en je zoon of dochter te helpen deze in te zetten. Ik werk daarbij op een oplossingsgerichte manier. Dit betekent dat jij en je kind actief ingeschakeld zullen worden tijdens het proces. Zo wordt de zelfstandigheid van je zoon of dochter versterkt en veerkracht ontwikkeld.

Inmiddels heb ik veel ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren en hun opvoeders. Ik heb kennis van verschillende problematieken, zoals leerproblemen, problemen in het sociale contact, gedragsproblemen, hoogbegaafdheid, concentratieproblemen, schoolweigering en faalangst.

In 2003 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht. In 2012 heb ik de postdoctorale opleiding afgerond tot NVO Orthopedagoog-Generalist. Vanaf 2003 ben ik werkzaam in het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs, als schoolbegeleider. Naast mijn werk bij Het Palet, ondersteun ik op dit moment een VO-school in de begeleiding van leerlingen die moeite hebben om mee te komen in het onderwijs.

Graag ga ik met je in gesprek over de zorgen die je over je kind hebt en over de begeleiding waar jij behoefte aan hebt. Stap voor stap zullen wij daarna samen je kind extra ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om vanuit Het Palet met jouw kind en met jou als ouder(s)/verzorgers(s)aan de slag te zijn!