Renske de Snoo

Een veerkrachtig kind en ouders die zich vaardig voelen in de opvoeding. Dat zorgt voor ontspanning, harmonie en helpt bij het ontwikkelen van een goede band tussen ouders en kind. Daar wil ik graag aan bijdragen door mijn werk als orthopedagoog bij praktijk Het Palet!
Ieder kind heeft wel eens een steuntje in de rug nodig. Omdat hij of zij bijvoorbeeld last heeft van (faal)angst, boze buien of niet zo weerbaar is.

Door middel van praktische tips en oprechte aandacht kan het al heel snel beter gaan met je kind. Ik vind het prachtig om te zien hoe kinderen of jongeren kunnen groeien door individuele begeleiding of een groepstraining en zo meer zelfvertrouwen krijgen.

Naast begeleiding voor kinderen help ik ouders op weg als het even lastig gaat thuis. Opvoeden valt niet altijd mee en hoe fijn is het als er iemand met een frisse blik met je meedenkt? Of je juist iets kan vertellen over een goede mentale voorbereiding op het ouderschap?

Mijn kracht ligt in goed luisteren, zorgvuldig kijken en adviseren met oog en respect voor jouw eigenheid. Ik ga op zoek naar wat er bij jou en bij jouw kind past.

Naast orthopedagoog ben ik zelf ook moeder en ik geniet enorm van mijn twee zoons. Maar ik weet ook heel goed hoe het is om zorgen te hebben over je kind. En hoe het voelt om het even niet meer te weten als ouder. De orthopedagoog in mij geeft de moeder in mij regelmatig relativering, erkenning en advies. Door mijn studies en werk heb ik de nuttige bagage van kennis en praktijkvoorbeelden, als het gaat om ouderschap en ontwikkeling van kinderen. Daardoor is het -ook voor mijzelf als moeder- makkelijker om aanknopingspunten te vinden en dat gun ik iedereen! Al deze persoonlijke ervaringen neem ik mee, als motivatie om te gaan voor veerkrachtige kinderen en vaardige ouders.

SaveSave