Workshop hechting ouder-kind

Gefeliciteerd, je krijgt of hebt een kind!

Tijdens een zwangerschap bereid je je voor op alle praktische veranderingen. Welke kinderwagen gaat worden, doe je wel of geen zwangerschapscursus en hoeveel hydrofiele luiers heb je ook alweer nodig?

Maar hoe bereid je je eigenlijk mentaal voor op het ouderschap? Wat heeft een kind nodig, naast luiers, voeding en kleding? Hoe kun je van jouw gezin een goed “thuis” voor je kind maken? Wat vind jij belangrijk om aan je kind mee te geven?

Misschien ben je al een tijdje ouder en merk je dat die schattige dreumes ineens een peuter aan het worden is. Hoe ga je om met de boze buien, met de wil om alles zelf te doen, met het verkennen van grenzen? Wanneer doe je het goed en wat is goed genoeg?

 

 

 

Een liefdevolle relatie hebben met je kind, hem of haar op het juiste moment veiligheid en troost geven, of juist uitdagen en aanmoedigen. Dat is veilige gehechtheid in een notendop.

Een goede ouder-kind relatie geeft je kind een stevig fundament om de wereld in te durven gaan. Het legt ook een basis voor gezonde verdere relaties in de toekomst.

In deze workshop geef ik je in een kleinschalige setting meer inzicht in hechting en hoe je een goede ouder-kind band ontwikkelt. Je gaat naar huis met een mentale voorbereiding en/of ondersteuning bij het ouderschap en met praktische, haalbare tips.

Voor wie? Aanstaande ouders en ouders van jonge kinderen (0-4 jaar).

Wil je meer weten of bericht ontvangen over de start van de workshop? Stuur vrijblijvend een mailtje naar renske@praktijkhetpalet.nl.